PJ2/PA3HGT

De symbolen => <= met een tekst in een afwijkende kleur bevatten een download- of websitelink !

In het najaar van 2015 zijn ik en mijn vrouw Anne naar de Antillen geweest en ben ik actief geweest als => PJ2/PA3HGT <= op Curacao vanuit het => Flamingo-bungalowpark <= nabij het dorp Sint-Willibrordus.
Leek me eens een leuke ervaring omdat eens te doen,niets speciaals maar bepaalde dingen wil je toch eens zelf ervaren.
De transceiver was een Icom 7100 met een 3-bander hyendfedantenne voor 40,20 en 10 meter en de voeding was een => HP-DPS600PB servervoeding (12 volt-45+ Ampere,1.1 kg zwaar) <= .
Bij de bungalow aangekomen heb ik natuurlijk gelijk gekeken naar de mogelijkheden om de antenne te installeren.Er was veel begroeiing dus de beste manier om de antenne te installeren was de hoogte in te gaan.

Om de eerste avond door te komen heb ik de antenne horizontaal weggespannen tussen de bomen en deze resultaten waren matig maar dat was te verwachten.

Links op de foto zie je ergens een draadje hangen. Ons huisje. Hier zaten wij.

Volgende dag op zoek naar een hengeltje om de zaak wat beter op te hangen en na een middag zoeken en een paar watersportzaken verder hadden we nog niets.
Nu is er in het park altijd om een uur of 9 in de ochtend altijd een koffierondje met daar de bedoeling , kennismaking en ideen opdoen van elkaar om te genieten van het eiland en daar sprak ik de volgende ochtend
een van de mede-eigenaren van het park,Armand.
Ik vroeg hem of hij een hengelsportzaak in de buurt wist en hij vroeg waarom dus ik legde hem uit wat ik graag zou willen.
Armand zei dat hij wel iets zou kunnen regelen en warempel... na een uurtje had hij wat stukken PVC en een kunstofstok gebracht wat al precies in elkaar schoof!

Armand in gesprek met mijn vrouw.

We konden nu een geimproviseerd mastje in elkaar zetten en met de spullen die ik al bij me had zoals spanbandjes,nylontouw van de Action en tape kon ik het geheel maken.
De vrouw heeft ook meegeholpen met de installatie en aangezien ze meer hersencellen heeft als ik, is het makkelijk als er eentje meedenkt.
Het is lekker als je partner ook voor de hobby interesseert en dat je als team kan samenwerken,2 weten/zien meer als 1.
Wat we hebben geleerd dat ik de volgende keer een kleine portable mast meeneem en die heb ik inmiddels aangeschaft : 65 cm ingeschoven en 10 meter lang.Past mooi in de koffer.

De trekker erin jassen... Mastje met daarbij als extra: een trekker ondersteboven gemonteerd ! Beetje knopen...

Het mastje ! De antenne wat te enthouisast vastgebonden. We kunnen weer funken.

Het mastje heb ik wel getuid want het was een slappe bedoeling vanwege de constante zwakke wind (windkracht 3-4) maar ik had touw zat,SWR was overal goed na installatie.40 meter heb ik nog wat nagesteld maar dat was peanuts.
De antenne is als een sloper opgehangen en de resultaten waren een stuk beter als eerst.

Leuke ervaring,ontbijten en luisteren naar diverse Amerikaanse netten waaronder het maritime net. We kregen ook weleens bezoek.

Het luisteren naar deze netten is echt leuk.Veel discipline wat af en toe hier ver te zoeken is.

Holidayshack in the evening. Een corona-sigaar hoort er ook bij!

Voorkant QSL Achterkant QSL . Ontwerp is gemaakt door Marcel,PD3MR en gedrukt door => LZ1JZ,Tony Stefanov <=.

Hoop dat het leuk door te lezen was en dat er misschien wat ideeen kunnen worden opgedaan als jezelf wat gaat ondernemen.