Translation Services

Diverse transceivers.

translation to English

 

Deze page wil ik toewijden aan transceivers die ik kort in mijn bezit heb gehad:

Icom IC7700 :

Deze mooie transceiver heb ik 9 maanden gehad en deze heb ik verkocht omdat ik toch de 2e rx ging missen.
De ergonomie van deze set is goed,ik had er al ervaring mee met de grotere broer , de IC7800 v2 die ik 3 jaar heb gehad.
Overzichtelijke indeling van knoppen,menustructuur is goed,voelt goed aan en het geheel is goed afgewerkt maar minder goed als de IC7800 maar we hebben het dan over 2 verschillende prijskaartjes.
Ik moet wel bij aantekenen dat de IC7800 en de FT1000D heerlijke draaiknoppen hebben die niet goedkoop aanvoelen wat ik op de IC7700 weleens mistte.
Om te zeggen dat het een dx-machine is,niet echt,dx-stations die gespreid split zaten kan je moeilijker snel werken omdat je de 2e rx mist.
Ook split instellen gaat niet zo snel als ik zou willen.
TX-audio is super met deze radio,een van de beste die ik ooit heb gehad in combinatie met een Heil PR781 zonder audiotoverdoosjes ertussen.
Ik had in nog geen kwartier tijd nadat ik de IC7700 had uitgepakt de audio ingesteld wat ik had overgenomen van de IC7800 en draaien maar.
De ontvangst heb ik geen opmerkingen over,deze is gewoon erg goed.Je wordt er niet moe van na uren met deze set gewerkt te hebben.

Lekker rustig op 80 en 40,houdt zich heel erg goed in de drukke lagere banden waar de erg goede selectiviteit van de IC7700 om de hoek om kijken.
Op de andere banden waar gevoeligheid meer belangrijk is presteert deze set erg goed en wat betreft kan hier geen bult aanvallen.
Deze set was bedoeld als opvolger van de IC7800 maar nadat ik de FT9000 en de FT5000 heb geproefd ben ik toch naar deze doos gegaan.
Wat ik vreemd vindt dat op de goedkopere modellen zoals de 756PROIII en de IC7600 wel een dualwatch op zit en op de IC7700 niet.
Spectrumscope : heel goed alleen net zoals de IC7800 last van grass alleen in mindere mate,voor de rest helder af te lezen en is erg goed te gebruiken.
Het is geen spielerei zoals op de FT5000 en hangt er niet zomaar bij omdat deze echt functioneel is.
De prijs voor een IC7700 is uit de kluiten gewassen maar je krijgt er veel voor terug met veel kwaliteit.

 

Kenwood TS590:

Deze transceiver heb ik ruim een maand gehad en heb ik weggedaan omdat ik het audio niet rond kreeg indanks de goede microfoons (Heil PR781 en Kenwood MC60).
Met de software heb ik dit nog proberen te verhelpen maar helaas....
Ook had de TS590 last van overshoot wat volgens mij ook wel nadelig was voor de TX-audio en misschien zal dat in de toekomst verholpen zijn met firmware-updates.
De Acom 2000 en de 1000 gingen met deze mate van overshoot niet in protectie maar je kon het wel aflezen in het aflezen van het vermogen als de PTT werd ingedrukt.
Ergonomie van deze set is goed,je moet even wennen aan de functies maar is goed te doen.
De TS590 is klein vergeleken met de sets die ik hiervoor heb gehad maar wilde het toch proberen omdat Kenwood met iets heel nieuws kwam.
De ontvanger houdt zich prima op de lagere banden,is wat onrustiger als mijn vorige sets en ietswat vermoeiender van luisteren naar verloop van tijd.
De befiltering van deze set is zeer goed,beter als de IC7800/7700.Bij de IC7800/7700 kan je soms de stations die naast de RX freqeuntie niet helemaal wegdraaien maar met de TS590
is het slagingspercentage veel groter.
Ik heb dit uitgetest op 80 en 40 meter en dat beviel me wel erg goed moet ik zeggen.
De ontvanger is tamelijk uniek omdat van 160 tot 15 mtr anders wordt gemengd (2x) en van 12 tot 6 mtr wordt er 3x gemengd.
Voor het prijs-prestatieverhouding is deze radio echt super.

Yaesu FT1000MP/MK5 :

Ik wilde weer wat anders dan de Icom IC756 series die ik jaren heb gehad en daarom intrigeerde de Yaesu FT1000MP of een MK5 mij wel.
Deze transceivers heb ik elk 3 dagen tot een week gehad maar bevielen me totaal niet,RX was niet wat ik ervan verwacht had.
Na deze broeders heb ik voor de eerste versie FT1000D gekozen en deze heb ik 5 jaar gehad. Zegt genoeg denk ik.